8 Şubat 2020 Cumartesi

Xİ,KORONAVİRÜS SALGINI HAKKINDA TRUMP İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI

Xi ve Trump telefon görüşmesi corona virüsü,korona virüs
Xi ve Trump 

PEKİN, 7 Şubat (Xinhua) - Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Cuma sabahı ABD Başkanı Donald
Trump ile telefonla görüştü.

Xi, yeni koronavirüs salgınının patlak vermesinden bu yana, Çin hükümeti ve insanlar hastalıkla savaşmak için her türlü çabayı gösteriyor.

Çin, ulusal seferberlik, genel dağıtım ve hızlı müdahaleler gerçekleştirdiğini, en kapsamlı ve titiz önleme ve kontrol önlemlerini kabul ettiğini ve salgına karşı bir halk savaşı başlattığını da sözlerine ekledi.


Çin'in çabalarının giderek olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çeken Xi, Çin'in salgın karşısında tam güven ve kabiliyete sahip olduğunu ve Çin ekonomisinin uzun vadeli büyümeyi sürdürme eğiliminin değişmeyeceğini vurguladı.

Xi, Çin'in sadece kendi insanlarının değil, tüm dünyadaki insanların yaşamlarını ve sağlığını korumaya kendini adadığını belirtti.

Açık, şeffaf ve sorumlu bir tutumla Çin, Dünya Sağlık Örgütü'nü (WHO) ve ABD de dahil olmak üzere ilgili ülkeler ve bölgeleri salgına gönderdi ve WHO'yu ve diğer uzmanları Wuhan'da saha ziyaretleri yapmaya davet etti, dedi ki, Çin'in salgının merkez üssü olan Çin şehri.

Bakan, Çin'in bu salgına karşı ilk önleme ve kontrol hattı olduğunu ve zamanında, kararlı ve etkili müdahale önlemlerinin DSÖ ve birçok ülke tarafından çok takdir edildiğini de sözlerine ekledi.

Çin ve ABD'nin salgının önlenmesi ve kontrolü konusunda iletişimi sürdürdüğüne dikkat çeken Xi, Trump'ın Çin'in birçok kez gösterdiği çabalar hakkındaki olumlu yorumlarını takdir ettiğini ve ABD toplumunun çeşitli kesimlerinin bağışladığı malzemeler için minnettar olduğunu söyledi.

Dünyadaki ülkelerin salgınlarla mücadele çabalarını bir araya getirmeleri gerektiğini ve yeni koronavirüs salgınının önlenmesinin ve kontrolünün şu anda çok önemli bir aşamada olduğunu vurguladı.

DSÖ'nün aşırı tepkiyi önlemek için tüm ülkeler için defalarca profesyonel bir perspektiften yaptığı çağrıyı yineleyen Xi, Çin'in Amerika Birleşik Devletleri'nin salgını sakin bir şekilde değerlendirmesini ve müdahale tedbirlerini makul bir şekilde benimsemesini ve ayarlamasını umduğunu söyledi.

Yetkili, iki tarafın iletişimi sürdürebileceğini, koordinasyonu güçlendirebileceğini ve salgını kontrol altına almak için birlikte çalışabileceğini de sözlerine ekledi.

Trump, ABD'nin Çin'in yeni koronavirüs salgınıyla mücadelesini tam olarak desteklediğini ve Çin'e uzmanlar göndermeye ve diğer çeşitli şekillerde yardım sunmaya istekli olduğunu söyledi.

Çin'in yeni kısa koronavirüs hastaları için özel hastaneler inşa etmeyi inanılmaz derecede kısa sürede tamamlamasının etkileyici olduğunu ve Çin'in olağanüstü organizasyon ve müdahale yeteneklerini gösterdiğini söyledi.

ABD başkanı, Xi'nin önderliğinde Çin halkının şüphesiz salgına karşı savaşı kazanacağından emin olduğunu söyledi.

ABD'nin Çin'in ekonomik büyümesine güven duyduğunu belirterek, Washington'un salgına sakince bakıp tepki vereceğini ve ikili ve WHO kanalları aracılığıyla Çin ile iletişimi ve işbirliğini sürdürmeye istekli olduğunu da sözlerine ekledi.

Çin ve ABD'nin çok geçmeden birinci aşama ekonomi ve ticaret anlaşmasını imzaladığını hatırlatan Xi, Çin'in, ABD'nin ve dünya barışının ve refahının iki ülkenin böyle bir anlaşmaya varmasının iyi olduğunu vurguladı.

Yetkili, ilerlemenin, farklılıklarına rağmen, iki ülkenin eşitlik ve karşılıklı saygı ruhunu destekledikleri sürece hem diyalog hem de istişare yoluyla her zaman kabul edilebilir çözümler bulabileceğini tam olarak gösteriyor.

Xi, Amerika Birleşik Devletleri'nin birbirlerine doğru hareket etmek, iki devlet başkanının ulaştığı fikir birliğini ciddi şekilde uygulamak, temel koordinasyon, işbirliği ve istikrar ilkesine bağlı kalmak ve doğru yolda ikili ilişkileri ilerletmek umudunu dile getirdi. yeni yılda.

Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nin anlaşmayı gerçekleştirmek ve ikili ilişkileri ilerletmek için Çin ile çalışmaya istekli olduğunu söyledi.

İki devlet başkanı da çeşitli yollarla yakın temasta bulunmayı kabul etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Topluluk Standartlarını ihlal eden içerikler paylaşmayınız.
(ör. tehditler, nefret söylemleri, sansürlenmemiş şiddet, siyasi, +18, terör)

Paylaşımlarınız başka kişilerce aşağılayıcı, incitici, küçültücü, husumete maruz
bırakıcı yazılı, görsel ve işitsel unsurlar içermediğine dikkat ediniz.

Paylaşımlarınız başka kullanıcıların şeref ve haysiyeti, mesleki ve ticari itibarı,
sırları, ad, ses ve resmi, özel hayatı, kişisel veri içermediğine dikkat ediniz.