1 Şubat 2020 Cumartesi

ÇİN’DEN YAYILAN TEHLİKE:KORONAVİRÜS

ÇİN’DEN YAYILAN TEHLİKE:CORONAVİRÜS
corona virüsü

ÇİN’DEN YAYILAN TEHLİKE:KORONAVİRÜS
Ocak ayının başlangıcı ile dünya,Çin’den yayılmaya başlayan yeni bir çeşit salgın ile karşı karşıya kaldı.Çin’in orta bölgelerinden yayılan koronovirüs’ün 2002’de 774 can alan SARS virüsü gibi hayvandan insana geçtiği düşünülüyor fakat tüm bunlara rağmen insandan insana geçtiği yönünde bulguların da arttığı bilinmekte.

Virüs Nerede Ortaya Çıktı?
Virüsün ilk ortaya çıktığı yer Wuhan şehrindeki bir balık pazarı.Pazar virüsün ortaya çıkmasıyla birlikte 1 Ocak’tan beri kapalı tutuyor ve pazarda çalışan balıkçıların hastalığın bütün belirtilerini gösterdikleri söyleniyor.Üstelik koronovirüs’ün ortaya çıktığı bu pazarda sadece balık değil yılan ve kuş gibi hayvanların da satıldığı konuşuluyor.


Hastalığın Semptomları Neler?
Dünyayı büyük bir paniğe sürükleyen bu yeni hastalığın akciğer pnömonisine yani halk dilinde zatürreye neden olduğu belirtiliyor.Hastalığın belirtileri ise;şiddetli öksürük,yüksek ateş,halsizlik ve boğaz ağrısı.Koronavirüs’ün akut solunum yolu sendromuna neden olması SARS ile yüksek oranda benzeştiğini gösteriyor.Bu iki hastalığın ortak noktası solunum yolu hastalıklarına sebep olmaları fakat uzmanlar koronavirüs’ün sars virüsünden daha zayıf olduğu kanaatinde.

Hastalık Dünya Geneline Yayılabilir Mi?
Hastalığa yakalananların bir çoğu Çin’in Wuhan şehrinde ama virüs şimdiden büyükşehirlere yayılmış durumda.Wuhan’da hastalığa yakalanan bazı kişilerin ise balık pazarına daha önce hiç gitmediği belirtildi.Hastalığın ortaya çıkması yeni yıl kutlamaları ve tatile denk geldiği için salgının bulaşma riski çok daha fazla arttı.Bununla birlikte devlet başkanı Şi Cinping virüsün yayılmasının önlenmesi için sıkı tedbirler alınacağının altını çizdi.

Hastalığın Yayılmasını Engellemek İçin Alınan Önlemler Neler?
17 Ocak tarihinden beri ABD,Wuhan’dan yapılan uçuşlarda yolcuları özel değerlendirmeden geçiriyor.Tayland’da havaalanında yapılan kontroller oldukça arttırılmış vaziyette.Hong Kong ise sınır kontrollerinde vücut sıcaklığı dedektörleri ile tedbir almaya başladı.Uluslararası Sağlık Örgütü,şimdiye kadar yolculuklara bir sınırlandırma koyma gereği duymadı.


2 yorum:

  1. Bu virüs çok tehlikeli corona virüsü umarım türkiyeye gelmez

    YanıtlaSil
  2. Korona virüs Çin'de 100 lerce insanın ölümüne sebep oldu.Durum gerçekten çok ciddi,ama bizim devletimizin bu virüs ile alakalı ciddi gerçekçi bir önlem aldıklarını sanmıyorum.Allah'a emanet yaşıyoruz.Dua edelimde bu Corona virüsü Türkiye'ye bulaşmasın.Yoksa yüzlerce belkide binlerce vatandaşımızı kaybedebilir.

    YanıtlaSil

Topluluk Standartlarını ihlal eden içerikler paylaşmayınız.
(ör. tehditler, nefret söylemleri, sansürlenmemiş şiddet, siyasi, +18, terör)

Paylaşımlarınız başka kişilerce aşağılayıcı, incitici, küçültücü, husumete maruz
bırakıcı yazılı, görsel ve işitsel unsurlar içermediğine dikkat ediniz.

Paylaşımlarınız başka kullanıcıların şeref ve haysiyeti, mesleki ve ticari itibarı,
sırları, ad, ses ve resmi, özel hayatı, kişisel veri içermediğine dikkat ediniz.