18 Mart 2019 Pazartesi

BALIK YAĞININ FAYDALARI VE NEREDEN TEMİN ETMELİYİZ

Balık yağının faydaları ve nereden temin etmeliyiz      Öncelikle en önemli konu nereden tedarik etmeliyiz.Bence tek kelimeyle eczanelerden.Çünkü eczane dışında satılan ürünlerin güvenilirliğinden emin olamayız.Gerek ilaç gerek gıda takviyelerinin saklama koşullarının uygun olmadığı ortamlarda tutulması ve sev edilmesi durumunda ürünlerin bozulabileceği,bundan kaynaklı yan etkilerin oluşabileceği veya üründen beklenen etkinin görülemeyeceğini belirtmek isterim.Sağlık ürünlerinin kesinlikle eczanelerden temin edilmesi gerekir.Gerekli uyarımızıda yaptıktan sonra biraz balık yağlarından bahsedelim.

       Balık yağları sağlığımız için çok önemli olan omega 3 yağ asitlerini içerir.İnsan vücudu omega 3 yağ asitlerini kendisi üretemediği için dışarıdan hazır olarak almak durumundayız.Ya omega 3 yağ asiti bulunduran balıklardan yemeliyiz.Yada omega 3 hapı veya omega 3 şurubu kullanmalıyız.Tabiki her balıkta omega 3 yağları bulunmaz.Omega 3 yağı bulunan bazı balıklar Somon balığı,Ton balığı,Alabalık,hamsi,uskumru,sardalya'dır.



Balık yağlarının faydaları:

  • Zekayı ve hafızayı güçlendirir.
  • Kalp ve Damar Sağlığını Korur.
  • Prostat kanserinin oluşma riskini azaltabilir.
  • Depresyona iyi gelir.
  • Gözlere iyi gelir.
  • Cildi güzelleştirir.

Omega 3 bakımından zengin gıdalar:

omega 3 yağlarının tek kaynağı balıklar değildir.Örneğin yumurta,süt gibi gıdalarda'da bulunur.Semiz otu,kenevir tohumu,perilla yağı,ceviz,turp,ıspanak gibi yapraklı koyu yeşil sebzeler,taze fesleğen gibi sebzelerde'de bulunur.

Balık Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

  • Uluslar arası bağımsız kuruluşlar tarafından saflık,tazelik,güvenilirlik,kalite,içerik garantisi için analiz edilmeli ve ürün kalitesi 5 yıldız ile sertifikalandırılmalıdır.
  • Kimyasal atıklardan ve ve ağır metallerden uzak,temiz denizlerde yaşayan balıkların yağları tercih edilmelidir.
  • Balık yağının üretimi sırasında balıkta olabilecek tüm safsızlıkların giderilmesi için üst düzey moleküler distilasyon yöntemi kullanılmalı,böylece tüm ağır metallerden ve kimyasallardan arınmış olur.
  • Doğal trigliserid formda Omega 3 yağ asitleri içermeli.Yapılan bilimsel çalışmalar trigliserid formun emiliminin diğer formlara kıyasla daha yüksek olduğunu göstermektedir.
  • EPA ve DHA oranı yüksek balık yağları tercih edilmelidir.Düşük oranlı balık yağlarının size bir faydası olmayacaktır.
  • EPA ve DHA için önerilen günlük tüketim miktarı günde en az 250 mg olup tüketimin günde 3 gramı aşmaması gerekir.

Not:Burada verdiğimiz bilgiler sadece ön bilgilendirme amacı taşımaktadır.Kesinlikle sağlıkla ilgili balık yağı yada gıda takviyeleri kullanırken doktorunuza ve eczacınıza danışınız.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Topluluk Standartlarını ihlal eden içerikler paylaşmayınız.
(ör. tehditler, nefret söylemleri, sansürlenmemiş şiddet, siyasi, +18, terör)

Paylaşımlarınız başka kişilerce aşağılayıcı, incitici, küçültücü, husumete maruz
bırakıcı yazılı, görsel ve işitsel unsurlar içermediğine dikkat ediniz.

Paylaşımlarınız başka kullanıcıların şeref ve haysiyeti, mesleki ve ticari itibarı,
sırları, ad, ses ve resmi, özel hayatı, kişisel veri içermediğine dikkat ediniz.